Продължете към съдържанието

Ден на отворени врати в Професионална гимназия по електротехника и електроника“ Апостол Арнаудов“ – Русе

На 26.04.2023 г. в Професионална гимназия по електротехника и електроника“ Апостол Арнаудов“ – Русе се проведе Ден на отворените врати и Ден на професиите.
Гости на събитието бяха доц. Орлин Петров – ръководител катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ във факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“, Слава Рачева – старши експерт по професионално образование в РУО, Димитър Димитров и Христо Минев от фирма Електра.
Ученици, родители и гости се потопиха в училищната атмосфера и разгледаха класните стаи, модерните компютърни кабинети, учебни работилници и лаборатории. На импровизирани щандове гимназистите от спец. „Електрически инсталации“, спец. „Приложно програмиране“, спец. „Системно програмиране“ и спец. „Компютърна техника и технологии“ показаха своите придобити през годините професионални умения и демонстрираха самочувствието си на вече изградени специалисти. Доказаха, че професията на електротехника, програмиста и компютърния техник са достойни за почит. Атракция за гостите бяха действащите електрически схеми, електронните устройства „Стрелата на Купидон“ и „Бягащи светлини“ по готова схема, проектът на Ивайло Христов от 12в клас „Интелигентна хранилка за домашни любимци“, с който той бе отличен с диплома „Лауреат“ от тазгодишната НОИТ, движещият се робот и дронът, който запечата любими моменти от събитието.
Най-малките гости на събитието бяха учениците от 7 клас на ОУ „Васил Априлов“, СУПНЕ „Фр. Шилер“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Олимпи Панов“ и ОУ „Никола Обретенов“. Те се включиха в ежегодно организираното състезание „Електрониката е моят свят“ 2023. Жури от ученици от 12 клас класира и връчи грамоти и награди на първенците.
Целият ден премина емоционално, в надпревара в организираните състезания:
-„ Да програмираш е лесно и интересно“- състезание по програмиране с ученици от 9 в и 9 д клас;
– Презентиране на техника на запояване върху печатна платка;
– „По пътя на електрическия ток“- състезание по електротехника с ученици от 9 а и 9 г клас;
– „За моята професия“ – презентация с ученици от 8- ми клас;
– Създаване на сайт „Моята професия“ от ученици от 10-ти клас;
– Презентации на английски език, свързани с изучаваните професии – с ученици от 11-ти клас;
– Конкурс по фотография „Улови мига“ – снимки от провежданите дейности по време на събитието;
– Филми, дискусии, реферати, свързани с професиите на гимназията.
Наградите за победители и участници бяха осигурени от партньори и приятели на гимназията.
""

""

""

""

""

""