Продължете към съдържанието

„Ден на професиите“ в Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Апостол Арнаудов” – Русе

На 26.04.2024г., за втора поредна година, Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Апостол Арнаудов” отбеляза своя „Ден на професиите“.

След официалната част, гостите разгледаха щандовете, на които нашите ученици представиха специалностите, по които се обучават чрез демонстрации на схеми и макети по електротехника, техники за запояване върху печатна платка,  конфигуриране на рутер, както и представяне на разработки на ученици за дипломни проекти и състезания.

Паралелно с това се проведоха и няколко състезания. Осмокласниците изработиха презентации, а десетокласниците сайтове на  тема „Моята професия“. Учениците от 11 клас представиха презентации на английски език, свързани с професионалната им подготовка. Деветокласниците проведоха състезание по електротехника „По пътя на електрическия ток“ и по програмиране „Да програмираш е лесно и интересно“. Проведе се и конкурс по фотография „Улови мига“, на който учениците заснеха най-интересните моменти от празничния ден. Първенците получиха грамоти и награди.

Скъпи гости в „Деня на отворените врати“ бяха и седмокласници от ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Никола Обретенов“, които се запознаха с изучаваните професии в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ и участваха в състезанието „Електрониката е моят свят“2024. Учениците премериха сили в теоретичен тест и приложна задача. След оспорвана надпревара, първото място завоюваха седмокласниците от ОУ „Отец Паисий“- Русе.

За повече подробности относно инициативата, посетете нашия сайт https://electroschool.com/den-na-profesiite-i-den-na-otvorenite-vrati-v-elektroto/!