Продължете към съдържанието

Детско полицейско управление при СУ „Йордан Йовков“ – гр. Русе

На 17 октомври, от 10.30 часа, в аулата на СУ „Йордан Йовков“ – Русе беше открито първото за училището Детско полицейско управление. Гости на тържеството бяха д-р Росица Георгиева – Началник на Регионално управление на образованието – Русе, главен инспектор Пламен Първанов – Началник на Първо РУ на ОД на МВР – Русе, г-жа Антоанета Ябанозова – Директор на Български червен кръст – Русе, учители от ДГ „Пинокио“, отец Йордан от Храм „Свети Георги“, служители на полицията, родители, ученици и гости.
Начало на събитието даде тържественото внасяне на знамето на Детското полицейско управление. В своето слово Директорът на училището – г-жа Кремена Кръстева се обърна към присъстващите, като подчерта, че наред с безспорното задължение на училището да образова, то има и нелеката задача да възпитава в дух на толерантност и справедливост и не на последно място – да научи всеки, прекрачил неговия праг, да съблюдава реда и безопасността на обкръжаващата го среда.
Началникът на Регионалното управление на образованието – Русе, д-р Росица Георгиева, изключително топло и вълнуващо приветства присъстващите, като поздрави учениците за инициативността, а ръководството, учителите и родителите за ангажираността да превърнат идеята в действащ образователно-възпитателен модел.
С партньорството на Първо РУ при ОД на МВР – Русе, в лицето на неговия ръководител гл. инспектор Пламен Първанов, бяха подписани Споразумение и Декларация за сътрудничество за създаване на Детското полицейско управление.
Доброволците на ДПУ положиха клетва, а за финал, с приятната изненада от служителите на Първо РУ на ОД на МВР, бяха запечатани вълнуващите моменти със снимки пред паркираните в двора на училището полицейски автомобили.