Продължете към съдържанието

Деца от Ценовско рисуваха за Деня на водата

Деца от училищата в Ценово, Караманово и Новград видяха през своя поглед разнообразни възможности и блага на водата. Те представиха повече от 50 рисунки с различни техники на изпълнение. Конкурсът се провежда за втора поредна година в общината като и тази година той е дело на НЧ „Светлина“ в Караманово. Творбите на децата трябваше да бъдат обединени около темата „Водата е за всички“.
„Водата е безценно богатство, което трябва да пазим. Най-вече децата трябва да знаят какво ни очаква, ако водата изчезне“, сподели секретарят на читалищното настоятелство в Караманово Петя Герасимова. Кметът на населеното място Бисер Блажев връчи наградите на отличените участници. Журито излезе с единодушно становище, че всички творби имат дълбок замисъл е ще получат необходимото признание.
Най-малката участничка в конкурса се оказа тригодишната Лилия Стефанова. Малката Лили е внучка на директорката на ценовското училище Камелия Леонова. Момиченцето в продължение на няколко дни наблюдавало подготовката на баба си за мероприятието и само за час представило своето произведение.

""

""

""

""

""