Продължете към съдържанието

Европейски ден на спорта в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – гр. Русе

На 29.09.2023г. ученици от ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе отбелязаха Европейският ден на спорта в училище, организиран от  Сдружение „BG Бъди активен“.

Денят е посветен на надиграването, на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и сред учениците, поощряване към здравословно хранене.

Събитието се проведе на новата мултифункционална площадка, в двора на гимназията.

Сред официалните гости бяха Живко Парашкевов – национален състезател по плажен футбол,  Велизар Кънчев – ФК „Дунав“, Георги Вълчев – футболист от ФК „Дунав“, Драгош Фирцулеску – треньор в ФК “ Локомотив”- Русе, г-жа Мая Петрова – директор УСШ и г-н Йордан Босев – бивш учител в нашата гимназия, учители и ученици – съмишленици.

Г-жа Мънгова, директор на училището приветства гостите и участниците, като подчерта, че ПГЕЕ „Ап. Арнаудов“ – Русе има своята богата спортна история, белязана с титли, медали и рекорди от най-престижни спортни форуми и своите големи атлети, които продължават да утвърждават и развиват традициите на българската спортна школа.

С много спортен дух и ентусиазъм, на терена излязоха: – Отборът по хандбал, заел 2-ро място на републиканското първенство етап 4 на ученическите игри в град Хасково с националния състезател Никола Костадинов от 11д клас; – Отборът по футбол, 10 поредни години общински шампион; – Отборът по баскетбол, заел 2-ро място в общинското първенство на уч. игри 22/23г. с националния състезател Стоян Ганев 12в клас.

В подкрепа на инициативата „Спорт без отпадъци“ учениците взеха участие в почистване на спортната площадка, на която бе проведено мероприятието и поставиха кошчета за разделно събиране на отпадъци.

ПГЕЕ „Ап. Арнаудов“ – Русе изказва своята благодарност на инициаторите от Сдружение „BG Бъди активен“ за прекрасната идея, и на учителите си по ФВС, за труда и примера, който дават на своите отбори и им помагат в стремежите и амбициите за покоряване на най-високите върхове в спорта.

Специални благодарности на инж. Георги Георгиев, организирал събитието с много музика и аплаузи!