Продължете към съдържанието

Заключителна представителна изява на клуб „Историята – мост между поколенията в съвременния дигитален свят“ в ПГРКК – Русе

На 28.03.2023 г. от 13.30 ч. в ПГРКК се проведе заключителната представителна изява на клуб „Историята – мост между поколенията в съвременния дигитален свят“ с ръководител В. Ралчев. Под мотото „Историческата памет, родният град и младите хора“ премина занятието, на което присъстваха участниците в клуба. Бяха поканени приятели, съмишленици и учители, сред които Мартин Конов – възстановчик и колекционер на макети на кораби, Толя Чорбаджиева – началник на „Държавен архив“ – Русе, Красимира Игнатова – редактор на книгата „Дунавска военна флотилия“, подп. Георги Николов – представител на РСОСЗР – град Русе, Ренета Рошкева – РИМ, подп. Васил Петров – началник на Военното окръжие, – Русе, Огнян Беломорски – представител на РСОСЗР и клуб „Родолюбие“.
Членовете на клуба споделиха увереността в собствените си сили и интереси с нашите гости и приятели. Маринела Пенева, Берна Тюфекчиева, Антоанета Близнашка, Любомира Русева, Силвия Иванова, Кристин Стоева, Йоана Димитрова и Иво Карачоров изнесоха презентации, изготвени по макети на кораби и подводници на ВМС на РБ, направени от г-н Конов. Те показаха, че умеят да изследват задълбочено и да представят в екип историята на Дунавската военна флотилия и ВМФ на РБ.
От висотата на своите постижения и опит нашите гости Красимира Игнатова, Толя Чорбаджиева и Мартин Конов споделиха ценни житейски уроци с аудиторията и своите впечатления от съвместната ни работа.
Бяха изразени много емоции, породени от работата в клуба. Горди сме от споделянето на интересите помежду ни и сме щастливи, че постигаме общи цели – да отстояваме себе си и да обичаме родния си град Русе. Участниците в клуба приключиха заниманията си, заредени с много знания, умения за работа в екип и енергия за бъдещи успехи.
""

""

""

""

""