Продължете към съдържанието

Зрелостник от гимназията по електротехника и електроника – Лауреат на Националната олимпиада по ИТ 2023

За първи път ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе има Лауреат на Националната олимпиада по информационни технологии. Това е Ивайло Христов от 12в клас.
Ученикът представи пред националната комисия своя проект на тема „Интелигентна хранилка за домашни любимци“ в категория „Големи обеми от данни“. По време на защитата Ивайло Христов впечатли журито, показа невероятно спокойствие и изпъкна с отлична подготовка и завършен проект.
Ивайло се занимава с програмиране повече от 5 години, като разработва различни приложения и софтуерни проекти. Тази година завършва 12 клас по специалност „Системно програмиране“. На въпроса ни защо до сега не е участвал на състезания от такъв формат, той скромно отговаря: „Не бях стигнал до тънкостите, за да съм сигурен в победата“.
Преподавател с най-голям принос за успехите на Ивайло е неговият учител по проектиране – инж. Даниела Ненова. Благодарение на нейната всеотдайност, професионализъм и подкрепа, училището ни се подрежда гордо на картата с учениците олимпийци. Което е атестат за добре свършена работа.
Финалният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии се проведе на 22.04.2023г. в град Шумен. Учениците се явиха на общ тест по информационни технологии (50%) и защитиха разработените от тях проекти (50%), като се формира оценка по шестобалната система. Министерството на образованието и науката (МОН) издава удостоверение лауреат на всички ученици от 12 клас, които имат оценка Отличен 6 на олимпиадата.
Благодарим на Ивайло за постигнатите резултати в силна конкуренция с най-добрите ученици в страната. Горди сме и за достойното представяне на гимназията. Пожелаваме му успешно дипломиране, устрем към успехи на световно ниво, а след време да се завърне отново в Електрото и да сподели натрупания опит с нашите бъдещи възпитаници.
""

""

""

""

""