Продължете към съдържанието

Младите резбари от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ – гр. Русе засадиха дърво на Фестивала на дърворезбата

Три последователни дни ученици от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ участваха във фестивал на
дърворезбата на Роженските поляни. Ивана Колева и Стела Ангелова от 10 в клас заедно с учителя – специалист Васил Василев  споделяха  знания и умения в дърворезбата заедно с други любители на изкуството и  популяризираха чрез взаимопомощ и сътрудничество това изключително умение. Учениците от специалност „Художествена дърворезба“ изработиха на място пано и го презентираха пред другите участници във фестивалаОрганизатори и домакини на „КООП ФЕСТИВАЛ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2023 г.” са Централен кооперативен съюз и хотелски комплекс „КООП-Рожен“, м. Роженски поляни.  

В събитието участваха учащи  професионално обучение по дърворезба/карвинг в училища по изкуствата, специализирани паралелки към общообразователни училища и гимназии, висши учебни заведения и академии, любители и практикуващи дърворезба/карвинг, които нямат професионална подготовка. Младите резбари от ПГДВА се изявиха с произведение на тема „Твори с дърво и засади дърво“, за което получиха грамота за участие и материална награда.

В свободното си време Ивана и Стела наблюдаваха правене на родопско кисело мляко, посетиха Роженската обсерватория и оставиха следа като засадиха дърво.