Продължете към съдържанието

Отборите на ПГПТ „Атанас Буров” – Русе взеха злато и сребро на национални състезания

От 27 до 29 април 2022 г. град Горна Оряховица бе домакин на националните състезания „Най-добър млад инсталатор” и „Енергетика и математическо моделиране“, които се провеждат за шестнадесета поредна година от Министерството на образованието и науката и „Овергаз”.

На финала нашите ученици Преслав Йорданов и Ангел Николаев взеха призовите места и на двете състезания. Техни ръководители са инж. Елисавета Стайкова и Руси Русев. Подготовката и представянето им впечатли журито.

На националното състезание „Енергетика и математическо моделиране“ на I място се класираха Преслав Йорданов и Ангел Николаев, ученици  от XВ клас на ПГПТ „Атанас Буров“. На националното състезание „Най-добър млад инсталатор” II място заеха отново Ангел Николаев и Преслав Йорданов от XВ клас.

Младежите показаха завидни знания и демонстрираха практически умения в областта на енергетиката, газовата техника и техническото чертане. Надпреварата бе изключително оспорвана, като на финала участваха ученици от София, Варна, Русе, Разград, Горна Оряховица и Козлодуй.

" "" "" "  " " " "