Продължете към съдържанието

ПАНОРАМА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РУСЕ 2022

За поредна година в град Русе беше проведена Панорама на средното образование. Събитието, организирано от община Русе и РУО – Русе се състоя в периода от 03.06.2022 г. до 06.06.2022 г.

Панорамата на средното образование – Русе 2022 беше открита от областния управител Анатоли Станев, заместник-кмета по комунални дейности на Община Русе и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Събитието, което се проведе за 21-a поредна година, включваше и богата културна програма.

В Панорамата взеха участие работодатели от региона, ученици и учители от 18 професионални и профилирани гимназии и средни училища от град Русе. Те представиха на кандидат-гимназистите специалностите от професии и профилите, които са утвърдени в план-приема в VІІІ клас за учебната 2022/2023 година в област Русе. Учениците от различните училища показаха умения, придобити по време на обучението си, както и изделия, изработени от тях.

В събитието участваха и представители на ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе, които запознаха ученици и родители с предлаганите от тях услуги.