Продължете към съдържанието

ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе има своя посланик на свободния дух

На 22 ноември 2023г., в присъствието на ученици и представители на ученическия училищен съвет от ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе, на инж. Мария Димитрова – старши учител теоретично обучение, бе връчена статуетка „Посланик на свободния дух“.

Инж. Димитрова беше номинирана от училищния ученически съвет, които изработиха кратък видеоклип, за мотивират своя избор на учител. Според тях причините за номинацията не са малко: тя ги вдъхновява, стимулира ги към научаването на нови неща, подкрепя ги, приобщава ги, спомага за формиране на екипи, за разрешаване на конфликти и изграждането на стратегии, водещи до постигането не само на учебни и игрови успехи.

Мария Димитрова беше изненадана на своето работно място с представяне на видеото, което предизвика много емоции и силни вълнения. Посланието на младежите стигна до нея чрез г-жа Десислава Василева – представител на фондация „Русе – град на свободния дух“.

Конкурсът „Посланик на свободния дух“ – 2023г. се организира за десета поредна година от Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“, които лично благодариха на учениците от училищния ученически съвет за инициативността, а на г-жа Мария Димитрова пожелаха да продължи полетът на духа и чрез успехите на нейните ученици.