Продължете към съдържанието

Повече от 120 деца празнуваха приятелството и добротата на поредния фестивал “Децата на Русе пеят и танцуват”

В празник, посветен на приятелството и добротата, се превърна поредното издание на фестивала „Децата на Русе пеят и танцуват“, проведен на 24 ноември 2022 г. в зала „Русе“.  В събитието с прекрасни тематични изпълнения се включиха повече от 120 деца от русенските детски градини „Пинокио“, „Русалка“, „Незабравка“ и „Синчец“ и ученици от вокалната група при ОУ „Олимпи Панов“. Изненада в програмата бе съвместното участие на малките пожарникари от ДГ „Синчец“ и пожарникари от Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Русе.

Публиката бурно аплодира малките артисти за положеното старание и творческия заряд на изпълненията им, а накрая всички получиха грамоти, подаръци и балони от организаторите.

Пред залата беше експонирана изложба на десетки детски рисунки, посветени на Международния ден на толерантността, който отбелязахме през изминалата седмица. Какво е да си добър и толерантен през детските очи, видя многобройната аудитория на събитието – родители, близки и приятели на децата и гости на събитието.

Фестивалът „Децата на Русе пеят и танцуват“ е част от дейностите на проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“ с бенефициент – Община Русе. Организатор на фестивала е екипът на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ – партньор по проекта.