Продължете към съдържанието

Поздравителен адрес от Д-р Росица Георгиева, началник на РУО-Русе по случай 24 май

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА РУСЕ

 

Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, деня на нашата азбука, на българската духовност и достойнство, деня-символ на несломимия български дух.

Уважаеми учители,

Пожелавам Ви да следвате завета на предците ни – да съхранявате българското слово, да обичате и цените родния ни език, да образовате младите умове като им разкривате нови хоризонти и ги водите по пътя на знанието.

Уважаеми дейци на културата,

Бъдете здрави и постигайте нови творчески успехи. Нека Вашите благородни усилия доведат родината ни до нов Златен век в областта на културните и творческите достижения, за да може поколенията след нас да се гордеят с постигнатото и да се вдъхновяват в творческите си търсения.

Уважаеми ученици,

Не забравяйте никога, че само народ, който е поставил образованието и просветата на висок пиедестал, има изключителната възможност да продължи своя славен път през вековете.

Скъпи съграждани,

24 май е празник на всички нас, независимо къде по света се намираме. Нека чрез словото и делата си да съхраним светлината на доброто и да я предадем на следващите поколения.

 

Бъдете здрави!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

Д-Р РОСИЦА ГЕОРГИЕВА

Началник на Регионално управление на образованието – Русе