Продължете към съдържанието

Първо място на състезанието Китайски езиков мост за Рая Попова от XБ клас

На 27 април 2024 г. Институт „Конфуций“ – гр. Велико Търново бе домакин на седемнадесетото издание на състезанието Китайски езиков мост за ученици.

В него участваха ученици от СУ „Васил Левски“ – гр. Русе, 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ – гр. София, СУ „Максим Горки“ – гр. Стара Загора и ЧСУ “Евлоги и Христо Георгиеви” – гр. София. Състезанието протече много динамично и оспорвано до последните минути.

Рая Попова от 10 „Б“ клас заслужено спечели първото място. Вероника Георгиева от 9б клас се представи повече от достойно и бе класирана на второ място. В надпреварата участва и представител от осми клас – Иванина Иванова. Тя показа, че дори и за няколко месеца изучаване, китайският език има място в сърцето и тя ще продължи да трупа знания и умения, за да сбъдне мечтата си.

Призовите места са огромен успех и за техните преподаватели по китайски език – Рени Стоянова, Силвия Ненкова, Наталия Николова и доброволките Уан Хълей и Хуо Чунмин, които бяха наградени от Посолството на КНР с грамоти за отлични преподаватели по китайски език.

Рая Попова вече очаква с нетърпение пътуването през есента до Китай, където ще представи България на финалното състезание. В зависимост от представянето си там, тя ще получи и така чаканата стипендия за обучение в Китай. Щастливи сме да отбележим, че интересът към източния език расте и в паралелките кандидатстват все по- мотивирани ученици.

СУ „Васил Левски“ – Русе благодари на Институт „Конфуций“- ВТУ, който тази година бе домакин на състезанието “Китайски езиков мост”. Всичко до последния детайл бе организирано перфектно. Трите кръга на състезанието – писмен тест и слушане, представяне на реч и талант, са само финалните щрихи в трескавата подготовка за състезанието. Както винаги най-вълнуващи бяха талантите на участниците, които и тази година бяха изключително разнообразни и добре подбрани.

СУ „Васил Левски“ – Русе поздрави и останалите училища и преподавателите им за това, че бяха достойна конкуренция и се радва, че има поводи за такива срещи.

СУ „Васил Левски“ – Русе благодари на семействата на участничките, на всички ученици, които изучават китайски език и отделиха от времето си, за да ги окуражат.

Това наистина са големи постижения за учениците, които СУ „Васил Левски“ – Русе споделя с огромна гордост и радост!

СУ „Васил Левски“ – Русе пожелава успех на Рая в Китай!