Продължете към съдържанието

Сдружение „РАЛИЗ – БАЛИЗ“ се включи с инициативи в седмицата на Стоян Михайловски

По повод седмицата, посветена на Стоян Михайловски и 130 години от създаването на текста на „Химн на светите братя Кирил и Методий“ в гр. Русе, Дневният център за деца и младежи с уреждания към сдружение „Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения – БАЛИЗ“ („РАЛИЗ-БАЛЕИЗ“)участва и реализира няколко инициативи.
В ателие „Рециклирана хартия“ изработихме листи, на които учениците от ОУ „Ол. Панов“ – Русе да направят красив препис на химна на Кирил и Методий. Заедно с група потребители проведохме историческа разходка, при която посетихме паметната плоча на Стоян Михайловски и пейка-книга с текста на химна и поднесохме цветя. Вдъхновени от творчеството на Стоян Михайловски, проведохме занимание по четене на негови басни. По избрани от потребителите в дневния център ключови думи от текстовете, които впечатлиха децата и младежите от дневния център, трудотерапевтът Галина Колева илюстрира съдържанието на шест басни.
Много вълнуващо преживяване за част от децата в училището бе изненадата, която им подготвихме. Дете от дневния център, което е и ученик в ОУ „Ол. Панов“ подари на съучениците си илюстрираните текстове, а младеж от центъра зарадва децата от IIА клас.

Сдружение „РАЛИЗ-БАЛИЗ“
" "

" "

" "

" "