Продължете към съдържанието

Седмица, посветена на Стоян Михайловски и на българското слово в ПГРКК

 

По идея на учители по български език и литература от град Русе  в училищата от областта бе обявена седмица, посветена на Стоян Михайловски и българското слово във връзка честване на 130-годишнината от създаването на текста на всеучилищния химн „Кирил и Методий“.

Ученици и учители от ПГРКК откликнаха с голям ентусиазъм на инициативата. От 11 до 15 април 2022 година бяха организирани и проведени различни мероприятия.

Членове от клуб „Експедиционен отряд“ с ръководител Венцислав Ралчев работиха в Държавен архив – Русе и намериха любопитни материали във връзка с честването на 24 май в Русе през годините. От подбраните материали бе организирана изложба, с която учениците могат да се запознаят до края на месец май.

Беше обявен конкурс за написване на есе или стихотворение на тема: „Слава на българските просветители“. Творбите продължаваме да събираме до самото навечерие на Деня на светите братя Кирил и Методий.

На 14 април проведохме рецитал –  литературно четене на тема „Славим българския език“ по стихове на любими поети. Завладени от магията на словото, учениците изпълниха химна на Кирил и Методий.

Изненада за всички бяха рисунките на ученици от VIII и IX клас, които представиха темата със свои рисунки.

 

Текст и снимки: ПГРКК

 

" " " " " "