Продължете към съдържанието

СЪБИТИЕ, ПОСВЕТЕНО НА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ И ГОДИНАТА НА УМЕНИЯТА НА 09 МАЙ 2023 Г.

Областният информационен център – Русе и РУО – Русе организират на 9 май 2023 г. от 14:00  до 17:00 часа информационно събитие с мотото „Европейска подкрепа за дуалното обучение“. На него професионални гимназии ще представят във фоайето на Доходно здание резултатите от проекти за дуално обучение и ученически практики по ОП „НОИР“ 2014 – 2020 пред обществеността. От 15:00 часа пред Доходното здание, възпитаници на училищата ще демонстрират за широката общественост какви знания и умения са получили, благодарение на практиките и дуалното образование.

В рамките на събитието ще се проведе викторина с награди за участниците от професионалните гимназии, а Русенският университет и Регионална дирекция на Агенцията по заетостта ще популяризират възможностите, които предоставят за обучение, заетост, квалификация и преквалификация.

Събитието е част от Общата годишна инициатива на Мрежата от областни информационни центрове в страната за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България. То е посветено на Европейската година на уменията и на Деня на Европа.