Продължете към съдържанието

Състезанието по правопис на английски език „Spelling Bee JUNIOR 2022“ се проведе в ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе

На 25.02.2022 г. за първи път в ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе се проведе училищният кръг на състезанието по правопис на английски език „Spelling Bee JUNIOR 2022“. Участници в състезанието бяха ученици от IIIА и IVА клас. Децата се готвиха с огромен ентусиазъм и показаха завидни знания и умения по време на самото състезание. Събитието премина при изключителен интерес и всички участници се представиха блестящо. Победител в състезанието е Станислав Нейков от IIIА клас, на второ място се класира Еге Зюфтиев от IVА клас.

Г-жа Тачева – директор на  ОУ „Ангел Кънчев“ – Русе, награди шампиона Станислав Нейков с грамота и медал. Всички участници в училищния кръг на състезанието получиха грамоти за участие и награди. Станислав Нейков ще представи училището на регионалния кръг.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Spelling Bee Junior се организират от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюс“ в партньорство с Фондация „Америка за България“. Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката и Посолството на САЩ.

" " " "