Продължете към съдържанието

Състезателна игра „Най-добър капитан“ в ПГРКК – Русе

Учениците от Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване – Русе отбелязаха своя патронен празник – 6 декември, със специално подготвена тематична игра – „Най-добър капитан“.
Участие в надпреварата взеха ученици от 11В клас, специалност „Корабоводене-речно“ и от 12В клас – специалност „Корабоводене-речно“ и „Корабни машини и механизми“. Участниците бяха разделени в два отбора – „Мегалодон“ и „Шараните“, в които имаше представители и от двете паралелки. Капитаните на двата отбора хвърляха зарчета и според цифрата, която се паднеше, теглеха карти с въпроси. Учениците имаха по минута време за размисъл и още толкова време, за да отговорят на въпроса.
Възпитаниците на ПГРКК-Русе бяха оценени от компетентно жури с председател капитан Павлин Цонев и членове: Валентин Неделчев – корабен механик и бивш преподавател в училището, както и учениците Дейвън Димитров и Светлозар Чанков.
Състезанието беше ръководено от учители по професионална подготовка в гимназията – инж. Атанас Якимов и кап.инж. Диан Атанасов. Те бяха подпомагани от асистентки – ученички от 11А и 12А клас, специалност „Логистика на товари и услуги“, както и от водещата на играта – Маринела Пенева.
След много оспорвана борба, с разлика само от две точки, победител стана отбор „Мегалодон“. За изключително доброто си представяне и двата отбора получиха материални награди.