Продължете към съдържанието

Теди Кацарова приготви здравословен течен шоколад с третокласници от ОУ „Олимпи Панов“ в Русе

Една от големите звезди на България – Теди Кацарова проведе онлайн открит урок по здравословно хранене в часа по Човека и природата с третокласници от ОУ „Олимпи Панов“ в Русе. Инициативата е на директора на училището г-жа Вергилия Грънчарова и класният ръководител на 3а г-жа Даниела Лазарова, които се включиха активно в иновативната среща.
Урокът започна тематично – с усмивки и с рефрена на песента „Зеленчуци, който не яде“ и приключи с омазани с вкусен и здравословен шоколад детски физиономии. Певицата Теди Кацарова е страстен почитател на спорта и здравословния начин на живот, като дори издаде книга с шеф Филип Петров – „От двете страни на съвършената храна“. Тя сподели с децата, че закуската е най-важното хранене за деня. Забавен образователен куиз обогати малчуганите с нова и полезна информация. Те например научиха, че първо в Китай е създаден кетчупа и в него не е имало домати, а риба и подправки, както и какъв цвят са били морковите преди да станат оранжеви – лилави. Децата също показаха знания като в кой плод или зеленчук има най-много вода те безапелационно посочиха – краставицата.
В края на вдъхновяващата среща те приготвиха заедно с Теди в блендер здравословен шоколад с мед, авокадо, лешници, ванилия и какао. Научиха още един любопитен факт, че авокадото е отровно за птиците. Всички опитаха и харесаха вкусния шоколад, в който има над 20 минерала и витамина. Получиха и домашно – да го направят на мама и татко вкъщи и да спортуват.
Разбира се, срещата нямаше как да не приключи с песен, като любимата им изпълнителка изпя за тях: „Имам ли вас, аз имам крила, вие сте моя Вселена и моя мечта….“
""

""

""

""

""