Продължете към съдържанието

Участие на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе в Националното състезание на МОН „Най-добър млад фризьор и гримьор” и „Млади таланти в модата” в гр. Варна в периода 15-17 април 2024 г.

Две ПЪРВИ престижни места завоюва отборът на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе в Националното състезание на МОН „Най-добър млад фризьор и гримьор”, което се проведе в гр. Варна в периода 15-17. април 2024 г.

Блестящо бе представянето в категория Официална дамска прическа и официален вечерен грим за червеният килим – тема „Холивуд“ на Антония Николова, Габи Вълчева и Радостина Костадинова от XII „в“ клас, специалност „Организация и технология на фризьорските услуги“.

Второ място завоюва Веселина Милчева от XII „б“ клас в Националното състезание „Млади таланти в модата”. Сред 16 отбора от цялата страна, момичето се представи успешно в категория „Сръчни ръце“ – изработване на яка с отделно скроено столче.

Сърцата на публиката и медиите спечелиха Николета Васкова и Елена Петкова от X а клас, с участието си с художествена скица и модно презентиране на модел с оригинална интерпретация на тема „С дъх на море“ – конкурсна градска мода, изразяваща емоцията при среща с морето през един от четирите сезона.

Мотивирани, отговорни и амбициозни, двата отбора достойно представиха Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе.