Продължете към съдържанието

УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ XII КЛАС, ПГИУ „ЕЛИАС КАНЕТИ“ В МЕЖДУРЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ В РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“, НА ТЕМА: „НЯКОИ ПОДАРЪЦИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ОБИКНОВЕН ПОДАРЪК“

На 15.12.2023 година, два отбора от по шест ученици от всички специалности на XII клас на гимназията по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе, се представиха достойно сред 150 участници от 19 училища от област Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Разград и Силистра.

Нашите възпитаници съставиха вълнуващи приказки, стихове, истории по възложената тема, като използваха шест съществителни имена, предложени от тях в асоциация с думата „ПОДАРЪК“. Целта бе да представят своите послания за Коледа пред жури от преподаватели от университета, представители на организации, в рамките на 20 минути. И накрая, всеки от отборите гласува с виртуални пари – „рувети“,  с които „откупи“ най-добрата идея. По време на състезанието учениците бяха насочвани от ментори – студенти от специалностите на катедра „Мениджмънт и социални дейности“, някои от които, са бивши възпитаници на ПГИУ „Елиас Канети“.

Всички се забавляваха много и получиха Сертификат за участие.