Продължете към съдържанието

Четирима учители от ПГРКК с награди от конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“

Четирима учители от ПГРКК – Русе получиха награди от тазгодишното издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“.
Учениците от ПГРКК – Русе бяха най-активни, като изпратиха 6 номинации за четирима учители в училището: Венцислав Ралчев – учител по история и цивилизации и по география и икономика, Росица Андреева – учител по професионална подготовка, Велислава Желязкова – учител по икономика и предприемачество, и Албена Христова – учител по английски език.
Клиповете за номиниране на учителите за конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“ бяха изготвени от Михаел Стефанов, Маринела Пенева и Антония Близнашка от XIА клас, от Антония Нейкова – IXA клас, Георги Иванов и Кристиана Крумова – IXB клас, Никол Димитрова – VIIIA клас, Йорданка Димитрова и Стефан Василев – XIIA клас.
Във видеото учениците трябваше да посочат основните мотиви, поради които считат тези учители за свои вдъхновители и за посланици на свободния дух.
Видео номинациите бяха разгледани от комисия в състав: Златомира Стефанова – председател на УС на Фондация „Русе – град на свободния дух“, Десислава Господинова – член на УС, Елена Минкова – изпълнителен директор, Десислава Василева – експерт „Програми и проекти“ във фондацията, и Венцислава Николова – ръководител Подбор и развитие на човешките ресурси в „Еконт Експрес“. Основен критерий за оценяване беше искреността на учениците.
Журито определи петима носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“ в град Русе, като единият от тях бе г-н Венцислав Ралчев от Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, който получи статуетка и таблет.
Останалите трима учители от ПГРКК – Русе: Албена Христова, Велислава Желязкова и Росица Андреева ,получиха грамоти и ваучери за книги от книжарница „Хеликон“.
Наградите бяха връчени от заместник-кметовете на Община Русе г-жа Златомира Стефанова и г-н Енчо Енчев, както и от г-жа Елена Минкова – изпълнителен директор на фондацията, които изненадаха на работното им място отличените учители.
Конкурсът „Посланик на свободния дух в моето училище“ се провежда по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на „Еконт Експрес“.
Но най-голямата награда за номинираните учители е обичта и признанието на техните ученици!
" "