Продължете към съдържанието

Kонкурс на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе за скица „Цветно лято“

На 10. април 2024 г. в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ –  Русе се състоя официалното награждаване на ученици от VI клас и VII клас от основни училища в Русе и областта, които мотивирани от своя интерес към модата и изобразителното изкуство, взеха участие в конкурса ни за скица „Цветно лято“. Инициативата се реализира със съдействието на РУО – Русе и фирми-партньори на училището:
– „Бадер България“ КД
– „Антоан Вилл“ ЕООД – Русе
– „МИК БГ“ ЕООД – Русе
– „Нова линия“ ЕООД – Русе.

В двете възрастови групи за І, II, ІІІ място бяха връчени грамоти и предметни награди, осигурени от фирмите, както и поощрения. Присъдени бяха и три специални награди: за изработване на модела от конкурсната творба в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в присъствие на автора, както и посещение във фирма от сферата на шевната индустрия.

Учителите по рисуване – ръководители на участващите ученици, също бяха отличени с грамоти за подкрепата и стимулирането на децата да претворят идеите си върху белия лист.

Поздравления за активността и креативността на всички участници! Пожелаваме Ви много поводи за творческо вдъхновение, упоритост, успехи и … ЦВЕТНО ЛЯТО!